Haut Chevignac rood

Artikelnummer: 100572
Beschikbaarheid: In backorder

Way of Wine wil aan jullie voorstellen Het wijnhuis Villa D'oc komt uit de grootste wijnstreek van Frankrijk, de Languedoc-Roussillon. De Languedoc-Roussilon strekt zich uit langs de zuidoost kust van de Rhone tot aan de Spaanse grens. Het gebied kent een droog klimaat en veel zon, de ideale natuurlijke omstandigheden die nodig zijn voor het maken van mooie wijnen.

Wijninformatie: Het wijnhuis werd opgericht in 1950 met als doel om een samenwerkingsverband tussen verschillende wijnhuizen om zo efficiënter wijn te kunnen maken en afzetmarkten beter te kunnen bedienen.  De doelstellingen werden nu vervolgens om voldoende opslagcapaciteit en een gemeenschappelijke , technisch moderne en efficiënte productie . De wijngaarden van Villa d' Oc liggen aan de voet van Larzac , op ongeveer 160 meter boven de zeespiegel . Een droge zomer klimaat beperkt de opbrengst. Strenge discipline , zowel bij de oogst en in de kelder , zorgen ervoor  dat de wijnen worden geproduceerd onder optimale omstandigheden .

Vinificatie: De wijngaarden zijn gelegen aan de voet van de Larzac plateau, 160 meter boven de zeespiegel . Bij de oogst van de druif is het noodzakelijk om voortijdige gisting te voorkomen. Na een zachte persing  is er een aparte vinificatie van de rassen onder gecontroleerde temperaturen. Door het blenden van de wijn is een expressief en harmonieus resultaat verkregen met behoud van de kenmerken van de druivensoorten .

smaak impressie: Fluweel  zachte rode wijn. Robijnrode kleur. Aroma's van rijpe rode bessen en zwarte peper. Mooie textuur en een zachte afdronk.

Wijn-Spijsadvies: Mooie wijn voor feesten, bbq, grill-gerechten,...

Druivensoort(en): Carignan, Syrah en Grenach

way of Wine weetje: deze wijn is flink in  de prijzen gevallen! 

Golden medal / Concours des Vins de Brignoles voor jaargang 2011, Golden medal / Concours de Brignoles voor jaargang 2012.

 
0 sterren op basis van 0 beoordelingen