Fruit d' Eté rosé MAGNUM

Artikelnummer: 100503
Beschikbaarheid: In backorder

LES VIGNERONS DU NARBONNAIS 'FRUIT D'ETÉ'

Languedoc-Roussillon in het uiterste zuiden is één van de meest spannende wijnregio’s van Frankrijk. De laatste twintig jaar is er hard gewerkt aan een explosieve kwaliteitsgroei, die nog steeds niet zijn top heeft bereikt. Tal van zeer kundige, vooral jonge wijnmakers, richten hun activiteit dan ook op deze regio om deel uit te maken van de bruisende ontwikkeling die hier plaatsvindt. In Ouveillan, gelegen 12 kilometer van Narbonne, is in 1936 de Ouveillan Cellar gesticht. Dit gebied staat bekend om zijn uitstekend terroir, dat strekt over meer dan 2.500 hectare. Les Vignerons du Narbonnais is een wijncoöperatie die bestaat uit 330 leden. Met de grootst mogelijke zorg worden de wijngaarden bewerkt om de druiven naar een optimale rijpheid te begeleiden.  

Wijnbeschrijving Om onbevooroordeeld te proeven en te selecteren schenken wij bij Way of Wine de wijnen tijdens onze selectierondes vaak blind in. Daar stonden we dan, met acht rosés van verschillende pluimage voor onze neus. Wat een verrassing als dan de meest voordelig geprijsde wijn unaniem als één van de favorieten wordt verkozen. Van hetzelfde huis brachten we eerder een ‘Summer Red’; nu een frivole rosé met subtiele verwijzingen naar bloesems en fijne kruiden.

Druivenrassen CINSAULT, GRENACHE, MOURVÈDRE

Wijnspijs Fris en sappig gaan hand in hand, waardoor de mogelijkheden, als aperitief maar ook culinair, groot zijn. Salades, pasta’s met zeevruchten, gegrilde vis of gedroogde ham laten zich voor Way of Wine prima smaken met deze heerlijke zomerwijn. De lichte kleur sluit perfect aan bij de huidige trend van  rosédrinkers. Het zonnige etiket doet het deze zomer goed op het terras. 

Ook in klein formaat Deze rosé is ook verkrijgbaar in een normale wijnfles

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen