Esporao V Verdelho

Artikelnummer: 100538
Beschikbaarheid: In backorder
Wijnomschrijving:  Het wijnhuis Esporão is sinds 1989 volledig in handen van de Roquette familie. Een familie die voorop gaat in de ontwikkeling van wijnen uit de Alentejo. De familie Roquette was internationaal geörienteerd en huurde voor de ontwikkeling van de wijnen de Australische wijnmaker David Bavenstock in. Het gevolg was dat de wijnen van Esporão smooth en iets meer commercieel gemaakt werden dan voorheen. In Australië weet men precies wat de consument lekker vindt. Hierna groeide Esporão snel in Portugal (er werd weinig wijn geimporteerd en ook de Portugezen accepteerden de commercieel gemaakte wijnen). Een goede marketingcampagne ter ondersteuning en zo werd Esporão de referentie van Aentejo en één van de meer bekende huizen van Portugal. De Esporao wijnen worden wereldwijd geapprecieerd. De Reserva lijn met elk jaar een ander kunstwerk op het etiket is het visitekaartje van het bedrijf. De Monte Velho is de best verkochte wijn in Portugal.
 
Smaakimpressie:  Deze unieke, evenwichtige, aromatische variëteit duidt op het ware potentieel van dit gebied, gekoppeld aan de complexe bodemgeologie en de klimatologische omstandigheden. Dit is niet een fles om te bewaren, het is een fles die je nu gaat openen om te genieten!  Gemaakt van de Verdelho druif (die normaal gesproken wordt gebruikt voor Madeira) is deze wijn helder en levendig, citrus, met een vleugje mineraliteit die het de ideale wijn maakt om uit de koelkast te trekken op een erg warme dag.

Druivenras(sen): Verdelho 

Wijn-spijs advies: heerlijk als aperitief, maar ook als prima begeleider bij salades, vis gerechten en schaal-en schalpdieren 

Awards/opmerkingen: Zowel de Verdelho als de Trincadeira zijn in Nederland heel erg beperkt verkrijgbaar. Alleen een selecte groep bevologen importeurs hebben deze wijnen in hun assortiment. Way of Wine is er trots op dat wij één van deze importeurs zijn!   

0 sterren op basis van 0 beoordelingen