Esporão Quatro Castas tinto

Artikelnummer: 100657
Beschikbaarheid: Nabestelling

Over de wijn

De regio Alentejo kenmerkt zich door een zomer van zeer warme dagen met een sterke afkoeling in de nacht gevolgd door een voor Portugal extreem koude winter. Deze ingrediënten in combinatie met een vulkanische bodem en lokale druivensoorten staan aan de basis van zeer originele wijnen.

De geschiedenis van het landgoed Esporão gaat terug tot de Bronstijd. Tijdens de Romeinse bezetting werden de wijnen al geëxporteerd door het hele Romeinse rijk. Vanaf dat moment zijn ook de grenzen van het estate nagenoeg ongewijzigd gebleven.

In 1985 de modernste winery van Portugal gebouwd waarbij zoveel mogelijk met natuurlijke technieken werd gewerkt. In 2002 werd een tweede winery gebouwd speciaal voor de productie van witte wijn. Naast de productie van wijnen is Esporão ook gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige olijfolie. Hiervoor werd in 2016 en compleet nieuwe productie faciliteit geopend. Zowel in de wijngaard als in de olijfgaard werkt Esporão volledig volgens de regels van de biologische landbouw. Esporão behoort inmiddels tot de belangrijkste wijnproducenten.

 

 

Smaak impressie: Een krachtige, complexe Portugese wijn. Een blend van vier druiven die elk hun aandeel leveren. De wijn is helder robijnrood van kleur en in de geur zijn pruimen, rode en zwarte bessen en bloemen te ontdekken. De wijn proeft iets jammig en heeft de pit van een verse zwarte peperkorrel. Een stevige structuur en een intense lengte maken het plaatje compleet. Een wijn die ook mooi kan ouderen.

 

 Wijn/spijs: Bij zo’n krachtpatser serveer je al gauw iets te eten. Denk dan vooral in de richting van gegrild vlees: rund, lam of kalf. Of kruidige gerechten zoals goulash, chili con carne of ratatouille.

 

Way of wine Prijstopper!

Deze wijn is een jaarlijkse uitdaging voor de wijnmaker. Want elk jaar gaat hij op zoek naar de vier druiven die samen de mooiste wijn opleveren. Elk jaar dus een andere samenstelling.

Wine & Spirits - 90 punten (2016)
Revista de Vinhos - 17/20 punten (2016)
Decanter Magazine, april/mei 2016 - 95 punten, ‘Outstanding’ (2014)
 
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen