Esporão Duas Castas branco

Artikelnummer: 100656
Beschikbaarheid: Nabestelling

Over de wijn

sporão is een toonaangevende producent van Portugese kwaliteitswijnen en olijfolie. Naast kwaliteit en authenticiteit blinkt het bedrijf uit in duurzaamheid.
De regio Alentejo kenmerkt zich door een zomer van zeer warme dagen met een sterke afkoeling in de nacht gevolgd door een voor Portugal extreem koude winter. Deze ingrediënten in combinatie met een vulkanische bodem en lokale druivensoorten staan aan de basis van zeer originele wijnen. De geschiedenis van het landgoed Esporão gaat terug tot de Bronstijd. Tijdens de Romeinse bezetting werden de wijnen al geëxporteerd door het hele Romeinse rijk. Vanaf dat moment zijn ook de grenzen van het estate nagenoeg ongewijzigd gebleven. In 1985 de modernste winery van Portugal gebouwd waarbij zoveel mogelijk met natuurlijke technieken werd gewerkt. In 2002 werd een tweede winery gebouwd speciaal voor de productie van witte wijn. Naast de productie van wijnen is Esporão ook gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige olijfolie. Hiervoor werd in 2016 en compleet nieuwe productie faciliteit geopend. Zowel in de wijngaard als in de olijfgaard werkt Esporão volledig volgens de regels van de biologische landbouw. Esporão behoort inmiddels tot de belangrijkste wijnproducenten van Portugal en ontvangt per jaar meer dan 50.000 bezoekers.

 

Smaak profiel: Verrassende, frivole Portugese wijn. Met een kraakhelder en fris!l in de neus de geur van limoen, steenfruit en groene appeltjes. De wijn voelt knisperend fris  aan en heeft een lange, rijke, maar vooral  mineralige afdronk.

Wijn en spijs: Vanwege de frisheid  snijdt dwarshij  door een wat vettiger of gegrilde witvis heen. Hij complimenteert een Caesar salade. Lunchen? Maak er een sandwich met tonijnsalade en komkommer bij.

Way of Wine Infopuntje:

Deze wijn is een jaarlijkse uitdaging voor de wijnmaker. Want elk jaar gaat hij op zoek naar de vier druiven die samen de mooiste wijn opleveren. Elk jaar dus een andere samenstelling.

Wine & Spirits - 90 punten (2016)
Revista de Vinhos - 17/20 punten (2016)
Decanter Magazine, april/mei 2016 - 95 punten, ‘Outstanding’ (2014)
 
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen