Enemigo Mio, Casa Rojo

Artikelnummer: 100755
Beschikbaarheid: Nabestelling

Casa Rojo

Casa Rojo heeft n aantal wijnen ontwikkeld uit acht verschillen regio's in Spanje met als doel om het beste te kunnen bieden uit elk van de belangrijkste Spaanse regio's. Men wordt gedreven door de passie om de perfecte wijn te maken waarin het terroir van de betreffende regio maximaal tot uitdrukking komt. Het team van Casa Rojo bestaat uit ruim twintig relatief jonge medewerkers.

We hebben ze diverse keren ontmoet (ook samen met onze klanten!) en telkens zijn we onder de indruk van hun visie, gedrevenheid en creativiteit. Dit team is buitengewoon toegewijd als het gaat om het creëren van mooie wijnen. Met een team van oenologische specialisten trekken ze continu langs de wijngaarden en -kelders van de verschillende geselecteerde regio's. Daarnaast zijn ze net zo gedreven bezig om de wijnen op een bijzondere wijze te presenteren. Een team van designers is dagelijks bezig met het optimaliseren van labels, kurken, flessen, dozen en promotionele materialen. De tijd dat wijn gepresenteerd dient te worden in standaard flessen met etiketten met een statig Chateau is wat hen betreft allang passé en daar sluiten wij ons graag bij aan.

Wijnomschrijving: Door een korte passage in Frans eikenhouten vaten van 11.000 liter proeven we geroosterde karamel en ... heel subtiel ... een bonbon met rum. De smaak is fris, sappig, puur druivensap en benadrukt de mediterrane streek waar het vandaan komt. De wijngaarden met de Garnacha druif bevinden zich in Del Paraje de La Raja. De opbrengst is minder dan 2.000 kg per hectare en de productie is beperkt tot 43.000 flessen. Uitstekende jaargang 2017, waarbij de wijngaard in de maand augustus werd gesnoeid om de productie aan te passen aan de gewenste concentratie. De druiven worden in de laatste week van september met de hand geoogst in kleine kratten van 12 kilo, voor een perfecte aanlevering van de druiven tot de wijnmakerij.

Smaakimpressie: Kersrode wijn met paarse rand. De neus is fruitig en bloemig, met hints van rozenblaadjes. Delicaat, elegant, met een rijke complexiteit van aroma's van rood fruit en balsamico, typisch voor de Sierra de La Pila.

Druivenras(sen): 100% Garnacha

Wijn-spijs advies: Dit is een typische herfst-wijn: het wordt kouder maar toch nog regelmatig "lekkere" dagen. Combineer deze wijn met "herfst-achtige" gerechten zoals pompoen, portabello en andere paddestoelen, stoofschotels en Marokkaanse gerechten

Extra info: Wie zijn de natuurlijke vijanden van de Garnacha-druif? Natuurlijk de bekende plagen en schimmelziektes, maar ook wilde zwijnen kunnen de druiven aantasten. Zwijnen eten graag de suikerrijke druiven in de herfst en ze laten weinig goeds aan druiven over. Deze nieuwe wijn "Enemigo mio" (mijn vijand) is een herinnering aan de door zwijnen aangevreten druivengaarden. Vandaar de zwijn op het etiket van deze complexe wijn.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen