Emotion2

Artikelnummer: 100199
Beschikbaarheid: In backorder

Way of Wine reist af naar het uiterste zuiden van Frankrijk dit is één van de meest spannende wijnregio’s. De laatste twintig jaar is er hard gewerkt aan een explosieve kwaliteitsgroei, die nog steeds niet zijn top heeft bereikt. Tal van zeer kundige, vooral jonge wijnmakers, richten hun activiteit dan ook op deze regio om deel uit te maken van de bruisende ontwikkeling die hier in de wijn plaatsvindt.

Wijnomschrijving: In Ouveillan, gelegen 12 kilometer van Narbonne, is in 1936 de Ouveillan Cellar gesticht. Dit gebied staat bekend om zijn uitstekend terroir, dat strekt over meer dan 2500 hectare. Vignerons Narbonnais is een wijncoöperatie die nu bestaat uit 330 leden. Met de grootst mogelijke zorg worden de wijngaarden bewerkt om de druiven naar een optimale rijpheid te begeleiden.  

Smaak impressie: Deze goudgekleurde wijn combineert de rijkdom van de Chardonnay met de kracht van de Viognier. Door de lichte houtlagering wordt de wijn nog intenser. In de geur komt de rijpheid van honing duidelijk naar voren, met toch ook de frisheid van citrus.  

Druivenras(sen): Chardonnay & Viognier  

Wijn-spijsadvies: mooie, rijke wijn die zich goed waarvan de uitgebalanceerde smaak van de Chardonnay en Viognier past bij  romige pastagerechten of zachte kazen zoals een camembert, gewoon zo of als ‘instant’ kaasfondue uit de oven met wat rozemarijn en knoflook.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen