Eimermann Riesling Trocken

Artikelnummer: 120314
Beschikbaarheid: In backorder

Way of Wine over Weingut Eimermann: 

Natuurlijk moet er in het voorjaar een Riesling in de selectie van Way of Wine! De knisperende Riesling is - kwalitatief gezien - een van de mooiste druiven ter wereld, met name daar waar een koel klimaat heerst. 
Voor Juichwijnen hebben we een Riesling geselecteerd van de familie Eimermann uit Rheinhessen. De ‘Eimermänner’ zijn vader en zoon en zij bestieren samen het bedrijf. Beide zijn wijnbouwingenieur en oenoloog. Vader Werner is verantwoordelijk voor het wijngaardbeheer; zoon Thore houdt zich vooral bezig met het proces van vinificatie en rijping.

Weingut Eimermann
Weingut Eimermann bevindt zich in Schwabsburg, een district van Nierstein. De wijngaarden behoren tot de beste terroirs van de Niersteiner Roter Hang (Pettenthal, Oelberg, Heiligenbaum, Schwabsburg Castle). Het wijnhuis is al sinds de 19e eeuw familiebezit en men cultiveert er 16 hectare aan wijngaarden. Ze zijn lid van ‘Wein vom Roten Hang’, een club waarin de beste wijnboeren zich verenigd hebben en van ‘der Generation Riesling’.

De Roter Hang is een helling langs de Rijn tussen Nackenheim en Nierstein, voornamelijk gericht op het zuiden en oosten. De bodem van deze helling bestaat uit verweerde leisteen met een rode kleur, veroorzaakt door het ijzer dat er in de bodem zit.
Dit ‘Rotliegendes’ biedt de wijngaarden in het gebied een zeer spectaculaire, en voor het karakter van de wijnen bepalende ondergrond. Wijnen van de Roter Hang zijn direct te herkennen: elegant, fijn (filigran volgens de Duitsers), mineraal, droog en vooral fruitig. 

N.B. Rheinhessen stond vroeger bekend als ‘de Wijnschuur van Duitsland’, waar de wijngaarden in hoge mate beplant waren met druivenrassen die vooral gekozen waren omwille van hun vroege rijping en hoge productiviteit. Müller-thurgau en andere kruisingen waren hier gezichtsbepalend. De slechte reputatie die Duitse wijnen ooit hadden, is grotendeels gebaseerd op zoete wijnen uit Rheinhessen, zoals Liebfraumilch en Niersteiner Gutes Domtal. Tegenwoordig is riesling er het meest aangeplante druivenras en produceert men in Rheinhessen wijnen van zeer hoge kwaliteit. Met name de jonge generatie wijnboeren is fanatiek om de wereld te tonen wat de potentie van de regio is.

Smaakimpressie: Riesling trocken Roter Hang van de familie Eimermann is opwekkend fris, licht mineraal, heel sappig met gevarieerde fruit en diepte in het glas. Door de heerlijke geur van abrikoos en mango en de zeer gebalanceerde zuren wil je meer. Gevaarlijk ‘lekker’!

Druivenras(sen): Riesling

Wijn-spijs: De perfecte metgezel voor elke maaltijd, maar ook als aperitief of voor op het terras.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen