Domaine Larue St. Aubin 1er Cru "Murgers des Dents de Chien"

Artikelnummer: 100189
Beschikbaarheid: In backorder

Way of Wine over Lareu:

Domaine Larue in Gamay heeft in korte tijd een zeer goede reputatie verworven met hun wijnen uit o.a. Saint-Aubin, Puligny-Montrachet en Chassagne Montrachet. In lichte traditionele stijl, precies en niet teveel hout.
De gebroeders Didier en Denis (en zijn zoon Bruno) Larue hebben hun domaine in Gamay, een gehuchtje ten noordoosten van Saint-Aubin. De wijngaarden liggen daarom ‘aan de goede kant’ van Saint-Aubin, namelijk aan de kant van Chassagne en Puligny Montrachet. Het domaine produceert behalve veel Saint-Aubin ook wijnen uit Chassagne en Puligny Montrachet, appellaties die meer tot de verbeelding spreken, omdat de beste witte wijnen van de wereld er worden gemaakt. De familie heeft al diverse generaties wijngaarden in bezit, maar Didier en Denis hebben besloten zelf te gaan bottelen. In korte tijd hebben ze een zeer goede reputatie verworven met een eerlijke, pure, teroirgerichte stijl tegen verhoudingsgewijs goede prijzen. Het wijngaardbeheer is consciëntieus: er wordt kort gesnoeid en er vindt groene oogst plaats, zodat de opbrengst per hectare laag is. Er worden weinig bestrijdingsmiddelen gebruikt en er wordt met de hand geplukt.

smaak impressie:Lichtgeel. In de neus wit en wat rijp geel fruit, noten, licht boter en een sterke, kalkachtige mineraliteit.  In de mond een zachte, rustige aanzet, waarna de mineralen en zuren een prachtig spel aangaan dat nog lang nagalmt.

druivenras: Chardonnay

Wijn-spijs: Heerlijk bij een fruits de mer!

Way of Wine 'weetje": Van deze Cuvee zijn 7000 flessen gebotteld.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen