Domaine des Cassagnoles Gros Manseng

Artikelnummer: 100135
Beschikbaarheid: In backorder

Domaine des Cassagnoles

In het zuidwesten vinden we een van de meest rustieke departementen van Frankrijk: de Côtes de Gascogne. Het deels vlakke landschap wordt afgewisseld met door wijngaarden bedekte heuvels. Deze wijngaarden leveren de druiven voor merendeels witte wijnen. Hiermee neemt de Gascogne een bijzondere plaats in gezien het feit dat de Sud-Ouest in zijn geheel toch voornamelijk rode wijnen produceert.

Overigens wordt een groot aandeel van de in de Côtes de Gascogne verwerkt tot een van Frankrijks mooiste distillaten: de Armagnac.

De Côtes de Gascogne wordt in het westen door de bossen van Landes beschermd tegen invloeden van de Atlantische oceaan en in het zuiden begrenst door de Pyreneeën. Hierdoor heerst er een mediterraan klimaat met volop zon. De regelmatig neerdalende regen zorgt voor verkoeling zodat de druiven niet snel overrijp worden. De bodem is zeer rijk aan kalk meestal gecombineerd met klei. Het samenspel van klimaat, bodem en de gebruikte druivenrassen geven aan de wijnen van de Côtes de Gascogne een geheel eigen karakter dat in de meeste gevallen te omschrijven is als aromatisch en expressief.

Eigenaar en wijnmaker Gilles Baumann heeft patent op het maken van loepzuivere witte wijnen. Zijn uitbundig geurende Gascognes zijn dan ook zeer geliefd.
Zijn Gros Manseng is zuiver, expressief geurend en heeft in de smaak nuances van peer en abrikozen. Inmiddels kent deze wijn een lange lijst van talloze onderscheidingen.
Naast zijn ervaring, vakmanschap en - uiteraard - druiven van prima kwaliteit is de volledig geklimatiseerde kelder van zijn wijngoed cruciaal voor de kwaliteit. In de altijd koele kelder houdt Baumann de wijnen letterlijk en figuurlijk knisperend fris.

druif: 100% Gros Manseng

Smaak impressie: Intens geurende witte wijn, met nuances van citrus en een frisse, eetlustopwekkende smaak. Plezierige, zuivere afdronk.

Lekker bij : bij uitstek heerlijk bij witte Asperge (Flamande)

 

 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen