De Venoge Brut Rosé

Artikelnummer: 100669
Beschikbaarheid: Nabestelling

Deze zomer bracht Way of Wine samen met een aantal ondernemers een bezoek aan de winery van de Venoge in Epernay. Dit champagnehuis heeft zijn bestaan te danken aan een Zwitserse onderdaan uit het kanton en wijngebied Vaud, nl. Henri-Marc de Venoge, stichter van het huis in 1837. Zijn zoon bouwt het huis internationaal uit, brengt speciale cuvées op de markt en is ook de uitvinder van het emblematische blauwe lint dat doet denken aan een onderscheiding uit de tijd van de Franse monarchie. Sinds 1998 behoort de zaak toe aan de groep Lanson-BCC. De 'Cuvée des Princes', in 1858 gecreëerd door Joseph de Venoge als eerbetoon aan de prinsen van Oranje, rijpte drie jaar in de kelders van het huis. De cuvées worden in een speciale fles gebotteld in de vorm van een karaf. 

Wijnomschrijving `De Venoge Cordon Bleu' is een grote Champagne met stijl en klasse. De 'Cordon Bleu' valt op door een enorme zachtheid in geur en smaak, zonder enig spoor van bitterheid of scherpte. Perfect afgerond en fluwelig wordt deze kwaliteitschampagne bijna jaarlijks bekroond in het bijna duizend bladzijden tellende Franse wijn-naslagwerk, de `Guide Hachette'. In editie 2002 werd hij zelfs `Coup de Coeur', dat wil zeggen dat hij tot de allerbesten hoort. Kwaliteit is dus troef voor deze lekkere aperitief bij uitstek!

Smaaksensatie Rosé-kleur. Fijne mousse. Zachte neus met klein rood fruit, mineralen en licht oxidatieve tonen. In de mond rood fruit, yoghurt en mineraliteit en met goede afdronk.

Way of Wine tip Drink hem kouder dan droge witte wijn, dit wil zeggen op ongeveer 6 à 7 graden, warmer is zeker niet aan te raden. 

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen