De Venoge Brut Cordon Bleu Select

Artikelnummer: 100668
Beschikbaarheid: In backorder

Deze zomer bracht Way of Wine samen met een aantal ondernemers een bezoek aan de winery van de Venoge in Epernay. Dit champagnehuis heeft zijn bestaan te danken aan een Zwitserse onderdaan uit het kanton en wijngebied Vaud, nl. Henri-Marc de Venoge, stichter van het huis in 1837. Zijn zoon bouwt het huis internationaal uit, brengt speciale cuvées op de markt en is ook de uitvinder van het emblematische blauwe lint dat doet denken aan een onderscheiding uit de tijd van de Franse monarchie. Sinds 1998 behoort de zaak toe aan de groep Lanson-BCC. De 'Cuvée des Princes', in 1858 gecreëerd door Joseph de Venoge als eerbetoon aan de prinsen van Oranje, rijpte drie jaar in de kelders van het huis. De cuvées worden in een speciale fles gebotteld in de vorm van een karaf. 

Wijnomschrijving De perfecte Champagne als je zoekt naar naar een hoge kwaliteit en een goede prijs. Tweede vergisting in fles met rijping op de gistresten gedurende 3 jaar.

Smaaksensatie Bleekgeel. Fijne mousse. Zachte neus met mooi wit fruit, brioche, mineralen en licht oxidatieve tonen. In de mond appel en mineraliteit, niet te zoet en met goede afdronk.

Druivenrassen 50% Pinot Noir, 25% Pinot Meunier, 25% Chardonnay

Wijnspijs Serveer deze wijn lekker gekoeld (6-8 gr) als aperitief of bij vis, schelpdieren of gevogelte.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen