Castel Firmian Sauvignon Blanc

Artikelnummer: 100638
Beschikbaarheid: Nabestelling

Over de wijn: Mezzacorona is de marktleider in de Noord- Italiaanse regio Trentino (Alto Adige). Hier controleren zij 2.400 hectare wijngaard met als belangrijkste druivenras de Pinot Grigio.
MezzaCorona, bestaat al sinds 1904 en is een van de allereerste coöperaties in Italië.

Tegenwoordig staat de naam MezzaCorona voor een groep wijnbedrijven van het hoge noorden tot het diepe zuiden van Italië. Wie MezzaCorona zegt, zegt niettemin onmiddellijk Trentino. En omgekeerd. MezzaCorona controleert daar en in het aangrenzende Alto Adige zo'n 2.400 hectare wijngaarden. Trentino ligt in het noorden van Italië tussen Verona en de Alpen waar de wijnbouw geconcentreerd is in het dal van de Adige. Kenmerkend voor de streek is een behoorlijk gevarieerde aanplant met als bekendste druif de immens populaire Pinot Grigio. 

Het percentage wit om rood is bijna gelijk in Trentino-Alto Adige. Het wijngebied kent vier autochtone druivensoorten. Eén witte en drie rode. De rode druiven zijn de Marzemino, de Lagrein en de Rotaliano. De witte druivensoort is de Nosiola. Naast de vier autochtone druivensoorten zijn er nog vele andere druiven aanwezig in het gebied. Denk hierbij aan de Pinot Nero, Pinot Bianco, Pinot Grigio, Chardonnay en de Kerner.

Smaak impressie:  Het leuke is dat er "normaal" gesproken geen Sauvignon Blanc aanwezig is in Trentino! Dus dit is een mooie verrassing....Deze wijn is mooi licht van kleur en de geur heeft de typische kenmerken van een Sauvignon Blanc  citrus en exotisch fruit stuiven het glas uit. Een sappige, frisse droge witte wijn die goed in balans is.

Wijn Spijs: Heerlijke wijn om  het Diner mee te beginnen. Voorgerechten met vis en begeleiding van fijne zuren hebben de voorkeur. 

 

Way of Wine prijswinnaar: Sommelier Wine Awards, 2018 - Zilveren medaille (2017) 

 

 

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen