Castel Firmian Riserva Teroldego Rotaliano

Artikelnummer: 100645
Beschikbaarheid: Nabestelling

Over de wijn:
Mezzacorona is de marktleider in de Noord- Italiaanse regio Trentino (Alto Adige). Hier controleren zij 2.400 hectare wijngaard met als belangrijkste druivenras de Pinot Grigio.
MezzaCorona, bestaat al sinds 1904 en is een van de allereerste coöperaties in Italië.
Tegenwoordig staat de naam MezzaCorona voor een groep wijnbedrijven van het hoge noorden tot het diepe zuiden van Italië. Wie MezzaCorona zegt, zegt niettemin onmiddellijk Trentino. En omgekeerd. MezzaCorona controleert daar en in het aangrenzende Alto Adige zo'n 2.400 hectare wijngaarden. Trentino ligt in het noorden van Italië tussen Verona en de Alpen waar de wijnbouw geconcentreerd is in het dal van de Adige. Kenmerkend voor de streek is een behoorlijk gevarieerde aanplant met als bekendste druif de immens populaire Pinot Grigio.
Het percentage wit om rood is bijna gelijk in Trentino-Alto Adige. Het wijngebied kent vier autochtone druivensoorten. Eén witte en drie rode. De rode druiven zijn de Marzemino, de Lagrein en de Rotaliano.

Smaak Impressie: Een rode Italiaanse wijn met verfijnde kracht. Wat een intense robijnrode kleur. De wijn is mooi gelaagd: rijp rood fruit, pruimen en zwarte bessen. Spannend door geuren en smaken van specerijen en iets rokerigs. Vol, rond, met fijne tannines en licht hout. Een verrassende wijn met een lange afdronk.


Wijn- Spijs: Zet de pannen op het vuur. Deze wijn wil graag bij rijke gerechten staan: stoofpotten, geroosterd of gegrild rood vlees, rijke risottogerechten en bij oude brokkelkazen. En sommigen zullen deze wijn ook gewoon zo ’s avonds heerlijk vinden.

 

Way of wine weetje: 

Deze wijn ligt 24 maanden te rijpen, waarvan 12 maanden op eikenhouten vaten.
 
 
Deze wij is ook in de prijzen gevallen: 
Decanter Magazine, februari 2018 - 92 punten (2013)
“A revelation from this giant co-op. Tart, crunchy, red berry and cherry fruit sits alongside notes of minerals and flowers. Lovely grainy tannins on the finish which has flavours of cherry and marzipan, slapped in the face with tangy acidity. Brilliant stuff.”

Decanter Wine Awards, 2015 - Bronzen medaille (2012)
International Wine Challenge, 2015 - Bronzen medaille (2012)
Berliner Wine Trophy, 2015 - Gouden medaille (2012)
Mundus Vini, 2015 - Gouden medaille (2012)
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen