Castel Firmian Riserva Lagrein

Artikelnummer: 100646
Beschikbaarheid: Nabestelling

Over de wijn:
Mezzacorona is de marktleider in de Noord- Italiaanse regio Trentino (Alto Adige). Hier controleren zij 2.400 hectare wijngaard met als belangrijkste druivenras de Pinot Grigio.
MezzaCorona, bestaat al sinds 1904 en is een van de allereerste coöperaties in Italië.
Tegenwoordig staat de naam MezzaCorona voor een groep wijnbedrijven van het hoge noorden tot het diepe zuiden van Italië. Wie MezzaCorona zegt, zegt niettemin onmiddellijk Trentino. En omgekeerd. MezzaCorona controleert daar en in het aangrenzende Alto Adige zo'n 2.400 hectare wijngaarden. Trentino ligt in het noorden van Italië tussen Verona en de Alpen waar de wijnbouw geconcentreerd is in het dal van de Adige. Kenmerkend voor de streek is een behoorlijk gevarieerde aanplant met als bekendste druif de immens populaire Pinot Grigio.
Het percentage wit om rood is bijna gelijk in Trentino-Alto Adige. Het wijngebied kent vier autochtone druivensoorten. Eén witte en drie rode. De rode druiven zijn de Marzemino, de Lagrein en de Rotaliano.

Smaak impressie: Italiaanse rode wijn van de leuke lokale Lagrein druif. Dieprood van kleur. In de geur vooral rijp bessenfruit en jam. Een fruitbom. Aangevuld door iets vanille, afgegeven door de houten vaten. De wijn zit steengoed in elkaar: gestructureerd en delicaat tegelijkertijd. Met zachte tannines. Goed in balans door de fijne zuren.

druif: Lagrein 

Wijn - Spijs: Deze wijn is op zijn best bij rijkere, pittig-kruidige gerechten. De wijn maakt gerechten met volle sauzen nog lekkerder. Of maak (vettige) sappige venkel worstjes en leg ze  op de barbecue. Het vlees lekker grillen en ook wild eet je bij deze Lagrein.

Way of Wine weetje: 

Lagrein

Lagrein is een blauw druivenras uit Zuid-Tirol, maar naar alle waarschijnlijkheid afkomstig uit Val Lagarina in Trentino. Het is een kruising van teroldego en een onbekend ras. Deze druif wordt wel vaak geblend met schiava, maar mag in de DOC Alto Adige ook solo zegevieren.

Aangezien lagrein relatief moeilijk tot volledige rijpheid komt staat ze vooral aangeplant in de zanderige alluviale Bolzano valleivlakte waar ze van een maximale blootstelling aan de zon geniet om zo mooie rode wijnen (Lagrein 'Dunkel' of 'Scuro') voort te brengen. Er worden echter ook in mindere mate donkere roséwijnen ('rosato' of 'Kretzer') van gemaakt.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen