Castel Firmian Moscato Giallo

Artikelnummer: 100639
Beschikbaarheid: Nabestelling

Over de wijn:

Mezzacorona is de marktleider in de Noord- Italiaanse regio Trentino (Alto Adige). Hier controleren zij 2.400 hectare wijngaard met als belangrijkste druivenras de Pinot Grigio.
MezzaCorona, bestaat al sinds 1904 en is een van de allereerste coöperaties in Italië.


Tegenwoordig staat de naam MezzaCorona voor een groep wijnbedrijven van het hoge noorden tot het diepe zuiden van Italië. Wie MezzaCorona zegt, zegt niettemin onmiddellijk Trentino. En omgekeerd. MezzaCorona controleert daar en in het aangrenzende Alto Adige zo'n 2.400 hectare wijngaarden. Trentino ligt in het noorden van Italië tussen Verona en de Alpen waar de wijnbouw geconcentreerd is in het dal van de Adige. Kenmerkend voor de streek is een behoorlijk gevarieerde aanplant met als bekendste druif de immens populaire Pinot Grigio.


Het percentage wit om rood is bijna gelijk in Trentino-Alto Adige. Het wijngebied kent vier autochtone druivensoorten. Eén witte en drie rode. De rode druiven zijn de Marzemino, de Lagrein en de Rotaliano.

De witte druivensoort is de Nosiola. Naast de vier autochtone druivensoorten zijn er nog vele andere druiven aanwezig in het gebied. Denk hierbij aan de Pinot Nero, Pinot Bianco, Pinot Grigio, Chardonnay en de Kerner.

Smaak impressie: Aromatische en een beetje zoet. De wijn heeft een intense strogele kleur. En dan die expressieve geur: zwoel tropisch fruit, perzik en honingmeloen. Een serieuze muskaatwijn met elegantie.

wijn- spijs: Een mooie begeleider van verschillende dessert. Deze wijn heeft een goed balans van zoetjes en zuurtjes. Hier door dus  ook prima ( door)drinkbaar.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen