Castel Firmian Marzemino

Artikelnummer: 100641
Beschikbaarheid: Nabestelling

Over de wijn:
Mezzacorona is de marktleider in de Noord- Italiaanse regio Trentino (Alto Adige). Hier controleren zij 2.400 hectare wijngaard met als belangrijkste druivenras de Pinot Grigio.
MezzaCorona, bestaat al sinds 1904 en is een van de allereerste coöperaties in Italië.

Tegenwoordig staat de naam MezzaCorona voor een groep wijnbedrijven van het hoge noorden tot het diepe zuiden van Italië. Wie MezzaCorona zegt, zegt niettemin onmiddellijk Trentino. En omgekeerd. MezzaCorona controleert daar en in het aangrenzende Alto Adige zo'n 2.400 hectare wijngaarden. Trentino ligt in het noorden van Italië tussen Verona en de Alpen waar de wijnbouw geconcentreerd is in het dal van de Adige. Kenmerkend voor de streek is een behoorlijk gevarieerde aanplant met als bekendste druif de immens populaire Pinot Grigio.

Het percentage wit om rood is bijna gelijk in Trentino-Alto Adige. Het wijngebied kent vier autochtone druivensoorten. Eén witte en drie rode. De rode druiven zijn de Marzemino, de Lagrein en de Rotaliano.


De witte druivensoort is de Nosiola. Naast de vier autochtone druivensoorten zijn er nog vele andere druiven aanwezig in het gebied. Denk hierbij aan de Pinot Nero, Pinot Bianco, Pinot Grigio, Chardonnay en de Kerner.


Smaak impressie: Een zachte, soepele rode wijn van de Noord-Italiaanse druif Marzemino. De wijn heeft een robijnrode kleur met een paarsig tintje. veel rood fruit als:  rode bessen, cassis, granaatappel, frambozen. maar ook wat  bloemigs van viooltjes. Met zachte tannines een aangenaam glas wijn.


wijn- spijs: Deze wijn drink je bij Anti patsa, Gevogelte of een pastrami van kalf.

Way of Wine weetje: De Marzemino is een Italiaanse inheemse druif uit de noordelijke Regio Trentino.

In het jaar 1409 werd de Marzemino wijn geschonken tijdens een groot banquet met Paus Gregory XII. Mozart schrijft in zijn opera Don Giovanni “Schenk de excellente Marzemino.

Op basis van DNA onderzoeken is de druif verwant aan de Teroldego, eveneens authentiek in de Regio. 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen