Cantina di Montalcino Poggio del Sasso Chianti

Artikelnummer: 120158
Beschikbaarheid: In backorder

Way of Wine over deze wijn: Anima e cultura del vino (de ziel en de cultuur van de wijn) is het devies van de Cantine Leonardo da Vinci! Deze coöperatie werd in 1961 opgericht en bracht in 1965 voor het eerst wijn op de markt. De naam ervan verwijst naar het Toscaanse stadje Vinci en de beroemde Leonardo die daar in 1452 werd geboren. De leden van de Cantine beschikken samen over 500 hectare wijngaarden in de zone Chianti Montalbano. Door substantiële investeringen in wijngaard en winery is Cantine Leonardo da Vinci een zeer modern wijnbedrijf in deze regio. Een belangrijk aspect in hun werkwijze is de absolute keuze voor duurzaamheid. De wijnen onderscheiden zich door puurheid en een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Wijnomschrijving: deze Chianti is een hele energieke en mooie rode wijn van een uitstekend prijs/kwaliteit niveau. De druiven zijn afkomstig uit de heuvelachtige streek rondom de gemeente Montalchino (vlakbij Siena).

Smaakimpressie: Dit is nou een mooi voorbeeld van een energieke Chianti met een heldere robijnrode kleur. Gul in vers rood fruit, vooral kersen en pruimen, maar ook viooltjes en wat kruidige, peperige aroma’s. Deze Italiaanse wijn is levendig en heeft een fijne zuurgraad en zachte, ronde tannines. Met een aantrekkelijke intensiteit en een mooie lengte.

Druivenras(sen): Sangiovese

Wijn-spijs advies: Deze wijn is erg breed inzetbaar. Let hierbij goed op het zuurgehalte! 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen