Bodegas Arraez "Cava Sutra"

Artikelnummer: 100758
Beschikbaarheid: In backorder

De kelder heeft zijn oorsprong in 1916, toen lokale wijnboeren een samenwerking startten om samen wijn te maken in La Font de la Figuera, ten zuiden van Valencia. Don Antonio Arraez werd eigenaar in 1950 en begon op grotere schaal wijn te commercialiseren. Zijn zoon zette het werk verder, de productie werd geïndustrialiseerd en de verkoop internationaal. De jonge Toni Arraez nam de oubollige kelder over in 2007 en zorgde voor de nodige vernieuwing en frisse ideëen met respect voor de eigenheid van de wijnen.

Wijnomschrijving: De druiven zijn afkomstig van wijngaarden op de hoogvlakte ten zuiden van Valencia, op een helling die naar het noorden gericht is. De bodem bestaat uit klei. De eerste gisting gebeurt bij lage temperatuur (13-14°C) om de fruitige aroma's maximaal te behouden. Na de hergisting op fles blijft de wijn 9 maanden rusten met de gist op de fles.


Smaak-omschrijving: Cava met een potente smaak en veel body. Het karakter is totaal verschillend van de strakke en minerale cava's uit Sant Sadurni d'Anoia.

Druivenras(sen): macabeo (= viura ): 90% chardonnay : 10%

0 sterren op basis van 0 beoordelingen