Bodegas Aragonesas "Ecce Homo" Tinto Joven

Artikelnummer: 100074
Beschikbaarheid: In backorder

Bodegas Aragonesas is de grootste producent van de Campo de Borja en opgericht in 1984. Het huis staat er bekend om dat de wijnstokken de hoogste gemiddelde leeftijd van Europa hebben. Ruim 25% heeft een leeftijd van boven de vijftig jaar, met uitschieters tot boven de honderd jaar. Dit in combinatie met het terroir en de passie van de wijnmakers zorgt voor geconcentreerde wijnen. Door zijn omvang maken ze bij Bodegas Aragonesas wijnen voor iedereen, zowel fruitig en toegankelijk als krachtig en complex, rood, wit en rosé. De belangrijkste druif uit deze streek is de garnacha en logischerwijs speelt ook deze druif de eerste viool. Daarnaast staat  tempranillo, syrah en moscatel aangeplant.

Wijnbeschrijving In totaal worden maar liefst 3.700 hectare wijngaarden bewerkt door de wijnboeren van Bodegas Aragonesas. De druiven, voornamelijk afkomstig van oude garnachastokken, worden in een weinig tot de verbeelding sprekend gebouw in Fuendelajón verwerkt tot zeer smaakvolle wijnen. Ecce Homo Joven is na strenge selectie van het oogstgoed verkregen.

Smaaksensatie Het karakter van deze heerlijke ronde rode wijn is voor Way of Wine typisch Spaans: zwoel, intens en temperamentvol. 

Druivenras 100% Garnacha 

Wijnspijs  Jeroen van Way of Wine: 'Omdat deze wijn geen houtopvoeding krijgt, is hij vooral zeer sappig met een intens fruitaroma. Een wijn die zich met veel plezier tijdens de borrel of bij het hoofdgerecht met een mooi stuk rood vlees laat drinken'.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen