Zenato Soave Classico

Artikelnummer: 100596
Beschikbaarheid: Nabestelling

Het begon allemaal in 1960 toen Sergio Zenato, gedreven en ambitieus, ging experimenteren met nieuwe technieken op het gebied van wijn produceren. Hij investeerde in inheemse wijnstokken om op die manier wijnen van de hoogste kwaliteit te verkrijgen. Tegenwoordig zetten zijn vrouw Carla, samen met hun kinderen Alberto en Nadia, Sergio's onderneming voort met hetzelfde enthousiasme en toewijding. Zij maken de Zenato wijnen een begrip in meer dan 60 landen in de wereld.

Wijnomschrijving: Soave behoort al jaren tot een van de bekendste witte wijnen van Italie. Deze bekendheid geniet deze wijn vooral door een goede en meestal constante kwaliteit. . Soave kent echter een klein nadeel. Door de grote bekendheid van de wijn komen er zeer goede wijnen op de markt, maar ook stukken mindere vooral aangeboden door grote en massale ketens. Gelukkig kunnen we in deze bouwen op de kwaliteit en de reputatie van Zenato.

Smaakimpressie: Soave is een niet te zware, elegante droge witte wijn die zich zeer goed leent voor vele gelegenheden. Door zijn aantrekkelijke fruitaroma's ondersteund door een fris en levendig zuur, komt de wijn het best tot zijn recht als men hem jong drinkt.

Druivenras(sen):  30% Trebbiano en 70% Garganega

Wijnspijs suggesties: Deze Soave smaakt heerlijk op een terrasje in de zon, maar ook zeker zo goed bij een lekkere salade of een lichte visschotel.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen