Zenato Custoza

Artikelnummer: 100546
Beschikbaarheid: Nabestelling

Het begon allemaal in 1960 toen Sergio Zenato, gedreven en ambitieus, ging experimenteren met nieuwe technieken op het gebied van wijn produceren. Hij investeerde in inheemse wijnstokken om op die manier wijnen van de hoogste kwaliteit te verkrijgen. Tegenwoordig zetten zijn vrouw Carla, samen met hun kinderen Alberto en Nadia, Sergio's onderneming voort met hetzelfde enthousiasme en toewijding. Zij maken de Zenato wijnen een begrip in meer dan 60 landen in de wereld.

Wijnomschrijving: Deze witte wijn komt uit de zone tussen Lazise, Peschiera en Valeggio, rondom het stadje Custoza. De Bianco di Custoza wordt gemaakt van Garganega, Trebbiano, Chardonnay, Friulano en Riesling uit de wijngaarden in het hart van de regio Custoza aan het Gardameer. De oogst van de Chardonnay en Tocai (Friulano) druiven zijn in de eerste week van september, terwijl de oogst van de Riesling en Garganega in de tweede helft van september is.

Smaakimpressie: Beetje mineralig, fris met natuurlijk zoetje a la meloen en fruitig. Je proeft appeltjes, banaan, iets meloen achtigs, zomers.

Druivenras(sen): Garganega, Trebbiano, Chardonnay, Friulano en Riesling

Wijnspijs suggesties: Heerlijk als aperitief, bij voorgerechten of visgerechten.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen