Villa Mansay

Artikelnummer: 100513
Beschikbaarheid: Nabestelling

Villa Mansay – Chardonnay/Colombard Languedoc-Roussillon in het uiterste zuiden is één van de meest spannende wijnregio’s van Frankrijk. De laatste twintig jaar is er hard gewerkt aan een explosieve kwaliteitsgroei, die nog steeds niet zijn top heeft bereikt. Tal van zeer kundige, vooral jonge wijnmakers, richten hun activiteit dan ook op deze regio om deel uit te maken van de bruisende ontwikkeling die hier plaatsvindt.

 Smaakimpressie: Het lijkt wel alsof witte wijnen met houtlagering bij ons door een nóg strengere selectieprocedure moeten komen dan al gebruikelijk. Misschien oneerlijk, maar we zijn nu eenmaal waakzaam voor vanillebommen en eikenknallers. Met dit in het achterhoofd sprak de eerlijk­heid van deze Chardonnay-Colombard ons daarom juist zo aan. Slechts 10% van de chardonnay krijgt een opvoe­ding in Frans eikenhout, waardoor de wijn een mooie rondheid krijgt, zonder zijn frisheid te verliezen.  

Druivenras(sen): chardonnay & Colombard  

Wijnspijs suggestie: Drink de wijn, uiteraard stevig gekoeld, als aperitief of wees creatief in de keuken, met bijvoorbeeld licht-pittige Aziatische gerechten, een klassieke Ceasarsalade of een romig visgerecht.  

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen