Pago la Jara Telmo Rodriguez

Artikelnummer: 100854
Beschikbaarheid: Nabestelling

Toro heeft in 1987 een D.O. erkenning gekregen.
Het wijngebied ligt ten noordwesten van Madrid aan de rivier de Duero (in Portugal Douro geheten) en grenst in het oosten aan het wijngebied Rueda.

Er zijn maar weinig wijngebieden die de laatste decennia zoveel aan kwaliteit en populariteit hebben gewonnen als Toro, dat zich inmiddels ruim kan meten met Rioja en Ribera del Duero.

Robert Parker voorspelde al dat D.O. Toro zich binnen afzienbare termijn zou ontwikkelen tot het meest toonaangevende wijngebied van Spanje: "It is being called one of the last unexploited patches of superior grape growing terroir in Europe, with decades-old vines and a mature winemaking culture. The conditions are right, in terms of nature and of man". "The people investing in Toro already have other bodegas," says García ( voormalig oenoloog van Vega Sicilia). "They know what is necessary to succeed."

Grote namen hebben inmiddels de plaats van de verdwenen lokale bodegas ingenomen en zullen in de naaste toekomt ongetwijfeld garant staan voor topkwaliteit en toenemende bekendheid van de wijnen: Vega Sicilia (Pintia), Lurton, Egurren en de nieuwe bodegas van de familie Eguren (Teso la Monja). En natuurlijk Telmo!

Pago la Jara is de beste wijn van Telmo in Toro, maar wordt door velen ook als absolute top van de Toro beschouwd . De Jara krijgt een een traditionele vinificatie in houten vaten van 3000 liter, daarna 18 maanden opvoeding in Franse barriques, waarvan 70% nieuw. De Jara heeft een robijnrode kleur met hoge intensiteit. In de geur aroma's van jammig bramenfruit en pruimen, kruiden als laurier, cacao, leer. Zeer krachtige, zwoele aanzet met stevige tannines, die echter goed in toom worden gehouden door mineraliteit en frisheid. Enorm lange, zwoele afdronk.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen