La Marimorena

Artikelnummer: 100833
Beschikbaarheid: Nabestelling

Casa Rojo

Casa Rojo heeft n aantal wijnen ontwikkeld uit acht verschillen regio's in Spanje met als doel om het beste te kunnen bieden uit elk van de belangrijkste Spaanse regio's. Men wordt gedreven door de passie om de perfecte wijn te maken waarin het terroir van de betreffende regio maximaal tot uitdrukking komt. Het team van Casa Rojo bestaat uit ruim twintig relatief jonge medewerkers.

We hebben ze diverse keren ontmoet (ook samen met onze klanten!) en telkens zijn we onder de indruk van hun visie, gedrevenheid en creativiteit. Dit team is buitengewoon toegewijd als het gaat om het creëren van mooie wijnen. Met een team van oenologische specialisten trekken ze continu langs de wijngaarden en -kelders van de verschillende geselecteerde regio's. Daarnaast zijn ze net zo gedreven bezig om de wijnen op een bijzondere wijze te presenteren. Een team van designers is dagelijks bezig met het optimaliseren van labels, kurken, flessen, dozen en promotionele materialen. De tijd dat wijn gepresenteerd dient te worden in standaard flessen met etiketten met een statig Chateau is wat hen betreft allang passé en daar sluiten wij ons graag bij aan.

Wijnomschrijving:

De Marimorena van Casa Roja is een 100% Albariño en komt uit de regio Rias Baixas. In deze regio is de invloed van de Atlantische Oceaan duidelijk merkbaar. De wijngaarden liggen in "O Rosal" Pontevedra. Een unieke plek welke omringd wordt door Rias Pontevedra, Arosa en de rivier Umia. De druiven worden met de hand geplukt in de tweede week van september en groeien op granieten terassen en een relatief zanderige, rijke, verse bodem welke rijk is aan organisch materiaal.

De albariño geeft van nature mineraliteit, ziltigheid en zuren. Casa Rojo streeft er naar om dit in toom te houden en in balans te brengen met het fruit.

Nog zuiverder en eleganter dan de vorige jaargang. De albariño geeft van nature mineraliteit, ziltigheid en zuren. Casa Rojo streeft er naar om dit in toom te houden en in balans te brengen met het fruit.

Smaakimpressie: Wij vinden dit één van de mooiste wijnen uit hun stal. De wijn is zacht geel van kleur met groene flonkeringen. In de neus een mooie kruidigheid, citrus, appel, ananas en peer. De smaak is fris en fruitig.

Druivenras(sen): 100%  albariño

Wijn-spijs advies: De mooie afgeronde zuren, de mineraliteit en de ziltigheid maken de wijn zeer geschikt in combinatie met gerechten met 'fruits de mer', zoals oesters, mosselen, licht gegrilde vis en frisse salades. 

Extra info: 90 punten Wine Enthusiast: "Aromas of white flowers, straw, raw granite, apple and melon are welcoming and happy. Overall, this has a fresh outlook and a stony base to the palate. Flavors of melon, stone fruit, white flowers and lees finish slightly creamy, but with depth and vital acidity."

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen