Conde de San Cristobal Ribera del Duero d.o.

Artikelnummer: 100523
Beschikbaarheid: Nabestelling

Conde de San Cristóbal, Ribera del Duero   De bodega is aan het begin van de eeuw gebouwd door de familie Mata, eigenaar van Bodegas Marques de Vargas in Rioja Alta, in de historische Pago de Valdestremero in het hart van Ribera del Duero. Bodegas y Viñedos del Conde de San Cristóbal is vernoemd naar hun grootvader Pelayo, de 8-ste Graaf van San Cristóbal en de link met de eerste graaf Julián de San Cristóbal y Eguiarreta. De Pago de Valdestremero is gelegen bij Penafiel in de “Golden Mile”, bestrijkt een gebied van 80 ha wijngaarden van gemiddeld 35 jaar oud. De Pago is onderverdeeld in 14 percelen gelegen rond de bodega.

Wijnomschrijving: De stokken staan aangeplant op 7 verschillende bodemsoorten op verschillende hoogtes. Dankzij de hoogte tussen de 600 en 850 meter en de bergwind, worden de extreme zomerse temperaturen gematigd en ontwikkelen de druiven een optimale rijpheid, diepe kleur, grote structuur, vulling en lengte met een frisse zuurgraad, belangrijk voor de ontwikkeling van de wijnen. Er staan 3, voor dit gebied, typische blauwe rassen aangeplant, Tinta Fina, Merlot en Cabernet Sauvignon. De wijngaarden worden het hele jaar door met optimale zorg bewerkt, zonder het gebruik van herbiciden of pesticiden met alleen natuurlijke mesten. Door de opbrengst per ha laag te houden, gemiddeld 1.5 kg druiven per stok, worden alleen geconcentreerde hoge kwaliteiten geproduceerd. De druiven worden handmatig geselecteerd en geoogst, en ieder perceel wordt apart gevinifieerd voor een optimale kwaliteitscontrole. De druiven ondergaan eerst een schil-inweking bij lage temperaturen voor de vergisting. Tijdens de vergisting van 9 – 12 dagen wordt de most meerdere malen overgepompt voor een optimale beluchting en afgifte van kleur en aroma stoffen. De uiteindelijke wijnen rijpen vervolgens een periode op Frans, Russisch en Amerikaans eiken vaten voor de ontwikkeling van meer complexiteit

Smaakimpressie: Intense, kruidig zwoele wijn, getoast hout, chocola, donker rijp fruit. Volle, krachtige smaak, levendig zwart fruit, rond, sappig en evenwichtig met lange frisse afdronk. Heerlijk bij gegrild of gebraden vlees, lamsrack en rijpe kazen. 

Druivenras(sen): Tinta Fina, Merlot en Cabernet Sauvignon.

 Wijnspijs suggesties: Heerlijk bij Iberico ham, gebraad, wildgerechten en andere goed gearomatiseerde gerechten en volwassen rijke kazen. 

Opmerkingen:    extra info: 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen