Chateau Lapuyade Cuveé Dentelle Jurancon

Artikelnummer: 100627
Beschikbaarheid: Nabestelling

In het zuidwesten van Frankrijk, schurkend tegen de Pyreneeën, ligt de Jurançon. Het geheim van de regio? De fantastische edelzoete én droge wijnen van gros manseng en zijn superbroertje petit manseng. Het biodynamische Château Lapuyade wordt gerund door Jean-Joseph Aurisset, een man die geobsedeerd is door kwaliteit. Samen met zijn vrouw Régine maken ze hun wijnen op slechts 8 Ha. "on the side". Rendementen van Lapuyade zijn dan ook om te lachen (of huilen, net hoe je het bekijkt): ongeveer tien hectoliter per hectare. Alleen het allerbeste fruit komt in aanmerking voor vergisting en rijping in oude houten vaten, die Jean-Joseph koopt bij onder andere Château Petrus. (Dit laatste aan niemand doorvertellen!). Door de lange rijping van de druiven aan de stok (passerillage sur pied) krijgt men complexe wijnen met veel schakering tussen moelleux en acciditeit. De druiven worden geoogst in verschillende tries naargelang de stijl van de cuvee en krijgen een opvoeding mee op deze oude vaten.

Smaakimpressie:  Deze Jurançon Sec is een ware verschijning. Fonkelend goud van kleur met aroma’s van abrikozen, amandelen en tropisch fruit. In de smaak komt die ragfijne frisheid, die als een laser de rijkdom doorsnijdt, goed naar voren.

Druivenras(sen): gros manseng & petit manseng

Wijnspijs suggesties: Sensationeel bij rijke patés, sterke kazen of lichtpittige gerechten. Drink hem op zichzelf, dagdromend over hoe het mogelijk is dat zoiets gaafs van druiven kan worden gemaakt

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen