Antares cabernet Sauvignon

Artikelnummer: 100021
Beschikbaarheid: Nabestelling

Antares Cabernet Sauvignon is rode wijn uit de Maule Valley in Chili. Antares Cabernet Sauvignon komt uit de Central Valley in Chili, in het deel dat Maule Valley genoemd wordt. Deze wijnregio heeft een bijna mediterraans klimaat met weinig extremen. Overdag is de temperatuur aardig warm, 's nachts koelt het door de bergwinden van het Andesgebergte sterk af. Dat vinden de druiven erg prettig en dus rijpen ze makkelijk tot ver in de herfst door tot alle suikers en smaakstoffen zich optimaal hebben ontwikkeld. De bergwind heeft nog een extra voordeel, namelijk dat schimmels amper voorkomen. Daardoor is Antares Cabernet Sauvignon met zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen gemaakt en is de wijn zeer zuiver van smaak. Antares Cabernet Sauvignon is gemaakt in Chili door de wijnmakers van Santa Carolina en is vernoemd naar de meest heldere ster die je in Chili 's nachts kunt zien. Santa Carolina maakt al meer dan 135 jaar wijn. De oorsprong van de Cabernet Sauvignon druivenstokken die geplant zijn Frans, ze komen uit Bordeaux en zijn in twee eeuwen geleden verscheept naar Chili. Santa Carolina is een modern wijnbedrijf dat waar mogelijk milieuvriendelijk investeert in wijngaarden en de kelders. Zo is enkele jaren geleden een van hun wijnkelders volledig overgegaan op zonne-energie en zijn de flessen gemaakt van lichtgewicht glas. Antares Cabernet Sauvignon openen betekent direct genieten van de fruitigheid van dikke zwarte bessen. Hij heeft genoeg kracht om gerechten te begeleiden terwijl hij als aperitief prima mee kan.  

Proefnotities: Deze Antares is krachtig en toch elegant, echt nieuwe wereldstijl fruitig naar zwarte bessen en chocola. De afdronk heeft wat meer lengte dan de standaard Cabernets en geeft dan specerijen en pruimen mee.  In de afdronk proef je naast zwarte bessen ook pruimen, waarna langzaam een hint van chocolade en specerijen ontstaat.   

Wijn-spijs: Antares Cabernet Sauvignon is goed te combineren met gevogelte, rood vlees, paté, klein wild en met een Nederlands kaasje zoals Gouda, Leerdammer en andere harde gele kazen.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen